Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Gyurcsány szégyelli magát a rendbontók helyett

2006.09.19. 16:19
Magyarországon nincs forradalom, a mostani zavargás "nagyszerű nemzeti történelmünk" megcsúfolása, jelentette ki nemzetközi sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc. A kormányfő magát szégyelli azok helyett is, "akik ilyen képet festenek" az országról.

Hét rendőrt ápolnak még a kórházban a Szabadság téri tévészékház hétfő éjszakai ostroma után, jelentette be nemzetközi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, ő képtelen megérteni, hogy "mélymagyar, népnemzeti emberek hogyan tudnak fiatal magyar rendőröket verni".

"Ez nem forradalom, nem '56, hanem nagyszerű nemzeti történelmünk megcsúfolása" - jelentette ki. Amit a rendbontók tettek, az szerinte "visszaélés a nemzet jószándékával".

"Szégyellem magam, azok helyett is, akik a világban ilyen képet festenek Magyarországról" - jelentette ki. A rendőrség, mint mondta, nem tudta megvédeni a székházat, de arra kérte az újságírókat, hogy ne keltsék a magyar rendőrség rossz hírét.


Fotó: Huszti István

"Lesz idő amikor le kell vonni a tanulságokat. Lesznek felelősök, lesz vizsgálat, ami kideríti a felelősöket" - válaszolta az Index kérdésére. Minden magyar állampolgárt megkért, hogy továbbra se korlátozza magát véleménye kifejtésében, de ne rendbontóként vegyen részt a megmozdulásokon. A rendbontást ugyanis vissza kell utasítani.

A rendőrséget arra kérte, hogy kapacitása egészét felhasználva végezze dolgát.

A lemondására vonatkozóan kijelentette, egyértelmű és erős támogatást érez a koalíció részéről személye és politikája irányában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!