11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Gyurcsány első fokon pert nyert Szijjártó ellen

2005.02.08. 13:43
Első fokon pert nyert a miniszterelnök Szijjártó Péter fideszes képviselő ellen. Egy évvel ezelőtt Szijjártó olyan kijelentséeket tett, melyek sértették az akkori sportminiszter jó hírnév védelméhez fűződő jogát. A képviselőnek kommentár nélkül kell közzétennie a keddi ítélet rendelkező részét. A fideszes képviselő fellebbez.

Az alperes jan. 31-én
Fotó: Index

Gyurcsány Ferenc első fokon pert nyert Szijjártó Péter képviselő ellen. A Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett ítélete szerint a fideszes országgyűlési képviselő egy tavalyi sajtótájékoztatón tett kijelentéseivel megsértette a miniszterelnök, akkori sportminiszter jó hírnév védelméhez fűződő jogait.

Pataki Árpád bíró elmondta, Szijjártó Péter 2004. január 28-án tartott sajtótájékoztatóján hamis színben tüntette fel azokat a valós tényeket, hogy Gyurcsány Ferenc az Altus Rt.-n keresztül 2002 júniusáig érdekeltnek volt tekinthető a Perfekt Rt.-ben, illetve, hogy ez utóbbi cég 2003-ban több állami megrendelést is elnyert. Szijjártó szavai azt a látszatot keltették, hogy a megrendelések elnyerése és a felperes közmegbizatása között összefüggés áll fenn, mondta a bíró az indoklásban.

A bíróság az alperest eltiltotta a további jogsértéstől, és kötelezte, hogy az ítélet rendelkező részét kommentár nélkül tegye közzé. Szijjártó Péter jogi képviselője a határozat kihirdetése után azt mondta, fellebbeznek a döntés ellen.

Az MTI-t is idézték


Szíjjártó és Gyurcsány jogi képviselője
Fotó: Index

Mint arról az Index is beszámolt, a személyiségi jogi ügyben tanúként hallgatták meg az MTI hírigazgatóját január 31-én. Azért idéztette be az alperes, hogy bebizonyítsa, a hírügynökség néhány munkatársának hibájából pontatlanul közölték Szíjjártó egykori szavait. Később az MTI-nek javítást is kellett kiadni, amely szerint "nem a mostani, hanem egykori" cégekről esett szó a vitatott sajtótájékoztatón.

A felperesi kereset elutasítását kérő Szíjártó akkor azt mondta, ő nem is közölte a fentieket a sajtóval, csupán a Cégadattár és a Közbeszerzési Értesítő adatai alapján tett kijelentéseket.  • Hírek
  • Bankszámla