Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Évi nyolcvanmilliót keres Gyurcsány

2004.03.30. 10:33
Mindössze kétmillió forint készpénze van feleségével közös bankszámláján Gyurcsány Ferenc sportminiszternek a tavaly december 31-i állapotok szerint, noha 3,5 milliárdos értékű részvénycsomagja által kontrollált cégeitől évi 70 millió forint osztalékot kap. Továbbá egy 50 négyzetméteres lakás van még a tulajdonában, családjával viszont felesége 400 négyzetméteres ingatlanában él. Bárándy Péter vadászfegyvereit, Lévai Katalin oktatási bt.-jét vallotta be.
A Blikk szerint egy pápai 50 négyzetméteres lakótelepi lakás van mindössze Gyurcsány Ferenc nevén, amelyben édesanyja él. Gyurcsány egy 400 négyzetméteres II. kerületi házban él családjával, a ház felesége nevén van. Az ifjúsági és sportminiszter ezenkívül 3,5 milliárd értékű részvénycsomaggal rendelkezik. Információink szerint ez 750 darab egymillió forint névértékű Altus részvény. A 10 éve alapított, Altus Rt. befektetési társaságnak Gyurcsány 100 százalékos tulajdonosa, ám tulajdonosi jogait nem gyakorolja. Ezenkívül 4,4, illetve 8,3 százalékos részesedése van két másik cégben Aldo Kft.-ben, és az infomrációink szerint gyakorlatilag már nem működő Ark Rt.-ben, amelyeknek többségi tulajdonosa az Altus.

Nincs autója

A sportminiszter kedden adja le vagyonbevallását, a dokumentumok szerint sem az Altuson kívül már részvénye, földje, bankbetétje nincs. Gyurcsány összejövedelme tavaly bruttó 81 millió forint volt. Feleségével közös bankszámláin 1,2 millió forint, valamint 777 ezer forint van. 400 nm-es, háromszintes otthonuk viszont felesége nevén szerepel. Gyurcsány háromezres könyvtárral is büszkélkedhet, amelynek zöme felesége öröksége. A lapnak nyilatkozó sportminiszter elmondta, nincsenek sem védett műalkotásai, sem szobrai, sem autója.

Bárándy antik vadászfegyverek tulajdonosa

Lévai Katalin és Bárándy Péter és Persány Miklós hétfőn adták le a vagyonbevallást. Az esélyegyenlőségi miniszter jövedelme tavaly 9,2 millió forint volt, egy XII. kerületi, 78 nm-es lakás, illetve egy oktatási bt. fele az övé.

Az igazságügyi miniszternek egy budapesti 110 nm-es lakása van. Bárándy Péter 15 millió forint készpénz és 12 milliónyi bankbetét tulajdonosa, ügyvédi irodájának hetede az övé, jövedelme tavaly 12,45 millió volt. 5 milliós lakástartozása 2011-ben jár le. Bevallásában feltüntetett 3 vadászfegyvert és több antik bútort is.

Juhász Endre keleti szőnyegeket és északi autót vallott be

Juhász Endre EU-integrációs miniszter 18 millió forintnyi és 6000 eurónyi bankbetéttel és állampapírral, egy 140, s egy 130 nm-es fővárosi lakás felével, illetve negyedével, valamint egy 5361 nm-es telekkel rendelkezik. Tíz keleti szőnyege, s egy Saabja van.

Csillag István gazdasági miniszternek 52,5 milliónyi kincstárjegye, hatmillió forintnyi Mol-részvénye és 13 ezer dollár megtakarítása van. A tárcavezetőé egy 210 nm-es lakás egyharmada, egy értékes festmény és négy perzsaszőnyeg.

Draskovics Tibor pénzügyminiszternek 800 ezer forintja van befektetési alapban, 30 milliója különböző számlákon kamatozik. A tárcavezetőé egy 1700 nm-es budai telken lévő 240 nm-es ház negyede.