Benedek
-5 °C
5 °C

Gyurcsány és Orbán a wiw-en

2005.11.17. 11:20
Megújult a wiw, ennek örömére ismét divat lett ismerősöket bejelölgetni Magyarország legnagyobb szociális hálóján. Az új sztárok: Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor.

"Valaki nyilvánvalóan visszaélt a kormányfő adataival" - kommentálta László Boglár, a miniszterelnök sajtótitkára az Indexnek, hogy Magyarország legnagyobb ismerőskereső, who is who (wiw) hálójára felkerült Gyurcsány Ferenc is. A kormányfőt november 13-án regisztrálták, ennyi idő alatt 37-en jelölték őt be ismerősnek.

A "nyilvánvaló visszaélőt" két telefonból sikerült megtalálnunk. Jelanek Benjamin, aki a miniszterelnöknek a meghívót küldte, az Indexnek elismerte, hogy az ő ötlete volt a kormányfőt hálóval körbefogni. A fiatalember tréfának szánta a bejegyzést, amit azután talált ki, hogy ismerősök után kutatva a wiw-en véletlenül Orbán Viktorba botlott.

Saját köreiben

Kíváncsi voltam, hogyan reagálnak az emberek, ha a miniszterelnök közvetlenül elérhető lesz, mondta. A 24 éves fiatalember azóta több levelet kapott, amiből azért kiderült számára, hogy a wiw-et használók többsége észreveszi, ha átverésről van szó. Igaz, volt olyan is, aki ötletéért dicsérte a kormányfőt, néhányan pedig saját munkatársai közül jelölték be az álgyurcsányt.

László Boglár szerint a kormányfőnek nincs arra szüksége, hogy így találjon chatpartnert. Feltehetően - a többször regisztált - Orbán Viktor sem chapartnert keres. Sőt, nyilvánvalóan az ő adataival is visszaéltek: a Fidesz elnökét utoljára éppen csütörtökön hívta meg egy fiatalember.

A wiw-et amúgy több politikus is használja, megtalálható a szabad demokrata Ungár Klára, Eörsi Mátyás ugyanúgy, mint a konzervatív Frajna Imre. Eörsit megkérdeztük, hogy miért jelentkezett be annak idején. A liberális képviselő azt mondta, hogy három éve nagy várakozással regisztrált, viszont nincs nagy funkciója az életében. Hetente egyszer látogatja az oldalt, és eddig csak imserőseinek email címét halászta elő a wiw segítségével.