Judit
2 °C
7 °C

Lemondott a hajléktalanügyi kormánymegbízott

2007.10.17. 09:22
Vecsei Miklós, a hajléktalanügyi miniszteri megbízott szerint a hajléktalanoknak létesített bázis-szállások üzenete hihetetlenül rossz, ami ellen próbált küzdeni, azonban nem járt sikerrel. Úgy érzi, nincs más lehetősége, ezért távozik posztjáról.

Lemondott posztjáról a hajléktalanügyi miniszteri megbízott, mert nem ért egyet a szociális törvény módosításával, amely lehetővé tette a fedél nélkül élők sátras elhelyezését, nyilatkozta Vecsei Miklós az Infó rádiónak.

"Nagyon szomorú vagyok a szociális törvény módosítása miatt; kollégáimmal próbáltunk küzdeni ellene" - fogalmazott Vecsei Miklós, aki úgy érzi, nincs más lehetősége, mint az, hogy távozik posztjáról.

A sátras elhelyezéssel - az úgynevezett bázis-szállásokkal - az a baj, hogy hihetetlenül rossz az üzenetük, tette hozzá Vecsei Miklós. Emlékeztetett arra, hogy a szakma éppen most fogalmazta meg a pozitív zéró-toleranciát, vagyis azt a célt, hogy senki ne maradhasson utcán, bizonyos helyzetekben akár saját akarata ellenére sem.

Ehhez azonban nem egy, a bázis-szállásokhoz hasonlóan alacsony, hanem inkább magas szintű szállórendszer adhat csak megoldást, vélekedett a szakértő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?