Diána
12 °C
27 °C

Lemondott a hajléktalanügyi kormánymegbízott

2007.10.17. 09:22
Vecsei Miklós, a hajléktalanügyi miniszteri megbízott szerint a hajléktalanoknak létesített bázis-szállások üzenete hihetetlenül rossz, ami ellen próbált küzdeni, azonban nem járt sikerrel. Úgy érzi, nincs más lehetősége, ezért távozik posztjáról.

Lemondott posztjáról a hajléktalanügyi miniszteri megbízott, mert nem ért egyet a szociális törvény módosításával, amely lehetővé tette a fedél nélkül élők sátras elhelyezését, nyilatkozta Vecsei Miklós az Infó rádiónak.

"Nagyon szomorú vagyok a szociális törvény módosítása miatt; kollégáimmal próbáltunk küzdeni ellene" - fogalmazott Vecsei Miklós, aki úgy érzi, nincs más lehetősége, mint az, hogy távozik posztjáról.

A sátras elhelyezéssel - az úgynevezett bázis-szállásokkal - az a baj, hogy hihetetlenül rossz az üzenetük, tette hozzá Vecsei Miklós. Emlékeztetett arra, hogy a szakma éppen most fogalmazta meg a pozitív zéró-toleranciát, vagyis azt a célt, hogy senki ne maradhasson utcán, bizonyos helyzetekben akár saját akarata ellenére sem.

Ehhez azonban nem egy, a bázis-szállásokhoz hasonlóan alacsony, hanem inkább magas szintű szállórendszer adhat csak megoldást, vélekedett a szakértő.