Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verseny a hajramagyarok.hu-ért

2002.05.02. 18:12
Az Internet Szolgáltatók Tanácsa döntheti el, kié legyen a www.hajramagyarok.hu domainnév, miután a Zebra Klub Kft. és a Fiatal Baloldal is kezdeményezte az internetcím bejegyeztetését. A zalaegerszegi cég még nem tudja, mit kezdene az internetcímmel, az MSZP ifjúsági szervezete pedig a kulturált szurkolásért létrehozandó mozgalom oldalának szánná a hajramagyarok.hu-t.
Néhány óra különbséggel egy magáncég és egy politikai szervezet is kezdeményezte a www.hajramagyarok.hu internetcím bejegyeztetését. Az Internet Szolgáltatók Tanácsának honlapján szereplő prioritással nem rendelkező várólista tanúsága szerint elsőként a zalaegerszegi Zebra Klub Kft., akik szeretnék magukénak tudni a www.hajramagyarorszag.hu internetcímet is. Balogh Ákos, a cég internetüzletágának vezetője az Index kérdésre jelezte, nincsen még konkrét elképzelésük arról, ha nekik ítélnék, milyen tartalommal töltenék fel az oldalt.

Még nem tudni, mire használnák a domaint

A szakember a vízilabda EB idején gondolt arra elsőként, hogy regisztráltatja a minden meccsen felzúgó bíztatást, igazi lökést azonban elhatározásának a miniszterelnök korteskedése adott, aki ezzel a mondattal zárta a két forduló közt valamennyi kampányfórumát. Balogh Ákos nem zárta ki, hogy esetleg értékesítik a domainneveket, de mint mondta egyelőre az Index volt az első érdeklődő az internetcímek kapcsán.

A Fiatal Baloldal a kulturált szurkolásért indít mozgalmat

A kulturált szurkolást, az olimpiai eszme támogatását, illetve a gyermekutánpótlás nevelés segítését célzó mozgalom oldalának szánná a www.hajramagyarok.hu-t a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták. Újhelyi István, az MSZP ifjúsági szervezetének vezetője az Indexnek úgy nyilatkozott, az ország megítélését befolyásolja, hogyan szerepelnek sportolóink a világversenyeken, illetve mi módon viselkednek a drukkerek az ilyen eseményeken. Újhelyi elismerve, hogy néhány órával később nyújtották be igénylésüket a címre, reményét fejezte ki, hogy ők nyerik el a domainnevet. A Fiatal Baloldal kész tárgyalásokat kezdeni az igénylésével gyorsabban startoló céggel is.

A végső szó az ISZT-é

Miután két igénylés is érkezett a hajramagyarok.hu-ra az Internet Szolgáltatók Tanácsa dönthet arról, ki kapja a domainnevet. Az ISZT szabályzata szerint azt illeti a domainnév, aki előbb adta be kérelmét. A domainregisztárciót az ISZT választott bíróságánál lehet megtámadni.

Hamarosan lesz magyarpolgar.hu is

A Magyar Nemzet kiadója a Nemzeti Lap és Könyvkiadó Kft. kezdeményezte a magyarpolgar.hu domainnév bejegyeztetését. Azt egyelőre nem sikerült megtudni, milyen tartalommal töltik majd fel ezt az oldalt. Az aprilisiifjak.hu internetcím bejegyeztetését egyébként egy cég és egy magánszemély is elinditotta. A kedden zászlót bontott szervezet elnöke Varga László fideszes honatya, a parlament 92 esztendős korelnöke.