Mihály
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

A Happy End népszerűsíti az olimpiát

2002.03.02. 13:26
Több mint 280 millióért népszerűsíti az Országimázs Központ megbízásából a 2012-es olimpiai játékokat a Happy End Kft - értesült a Magyar Hírlap. A Fidesz választási kampányában is közreműködő vállalkozás 21 tévés hirdetést készített, melyek 2900 alkalommal láthatóak a tévékben március 8-áig.
A Fidesz választási kampányait szervező Happy End Kft. készíti a 2012-es olimpiát népszerűsítő kampányt a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó Országimázs Központ megbízásából. A kormányzati kommunikációval havi hárommillió forintos átalánydíjjal megbízott cég több mint 280 millió forintot fordít erre a célra - értesült a Magyar Hírlap.

2900 tévéreklámmal, 108 óriásplakáttal az olimpiáért

A lap úgy tudja: február 15-e és március 8-a között zajló intenzív kampányra készült 21 reklámfilmet mintegy 2900 alkalommal adják le a televíziók. Az Országimázs Központ a Magyar Hírlapot arról tájékoztatta: a tévés kampány melélett a Mahír hirdetési felületein 108 plakáthelyen ugyancsak az olimpiát népszerűsítik.

Olyan, mint egy mosóporreklám

Az Országimázs Központ a Magyar Hírlapot arról tájékoztatta, hogy a Happy End 1999-ben közbeszerzési pályázaton nyerte el a kormányzati külső kommunikációs feladatokat, így törvényt szegnének, ha másra bíznák a munkát. A lap által megkérdezett televíziós csatornák illetékesei úgy vélték: nincs különbség egy mosópor és egy olimpiai játékokat népszerűsítő reklám között. Társadalmi célú hirdetésnek pedig csak az a közlendő tekinthető - érveltek a lapnak -, amelyben a reklámozott tárgy vagy szolgáltatás az állampolgárok számára ingyenes.

Ez az ötkarika nem az az ötkarika

A Fidesz nem kért engedélyt a Nemzetközi Olimpia Bizottságtól az olimpia jelképének használatához, mivel nem is használt azt - mondta a Magyar Hírlap érdeklődésére Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter. A politikus szerint az olimpiai jelkép színe és paraméterei is kötöttek, márpedig a Fidesz által használt ötkarikai nem felel meg e szabványoknak. "Rossz az, aki rosszra gondol" - fogalmazott Deutsch Tamás.