Dömötör
-1 °C
14 °C

Az ORFK gyűjt információkat a Happy Endről

2002.03.28. 16:44
Feljelentés -kiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Happy End cégbirodalom ügyében. A még szükséges információk összeggyűjtésével az ORFK-t bízták meg és csak ezek alapján döntenek arról, hogy nyomoznak az ügyben vagy sem.
A feljelentés nem elég ahhoz, hogy meg lehessen állapítani bűncselekmény alapos gyanúját vagy éppen ennek ellenkezőjét, ezért a Fővárosi Főügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el a Happy End cégbirodalom ügyében - értesült az Index. A Népszabadság két cikke alapján - amelyek a Happy End köré szerveződő cégbirodalomról és azok kormánykötődésiről szólnak - Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke fordult az ügyészséghez.

A feljelentés a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalhoz érkezett ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és korrupciós bűncselekmények alapos gyanúja miatt. Hatáskör hiányában azonban az iratokat innen a Fővárosi Főügyészséghez továbbították- tájékoztatott Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője. Mivel azonban a feljelentés nem elegendő annak eldöntésére, hogy az ügyben felmerül-e bűncselekmény alapos gyanúja, további információk összegyűjtésével bízták meg az ORFK-t.

A feljelentés- kiegészítés határideje 15 nap, ami egyszer további 15 nappal meghosszabbítható. Ezek után, az így megszerzett információk alapján dönt a főügyészség arról, hogy nyomoznak a Happy End ügyében vagy megtagadják azt.