Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ORFK gyűjt információkat a Happy Endről

2002.03.28. 16:44
Feljelentés -kiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Happy End cégbirodalom ügyében. A még szükséges információk összeggyűjtésével az ORFK-t bízták meg és csak ezek alapján döntenek arról, hogy nyomoznak az ügyben vagy sem.
A feljelentés nem elég ahhoz, hogy meg lehessen állapítani bűncselekmény alapos gyanúját vagy éppen ennek ellenkezőjét, ezért a Fővárosi Főügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el a Happy End cégbirodalom ügyében - értesült az Index. A Népszabadság két cikke alapján - amelyek a Happy End köré szerveződő cégbirodalomról és azok kormánykötődésiről szólnak - Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke fordult az ügyészséghez.

A feljelentés a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalhoz érkezett ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és korrupciós bűncselekmények alapos gyanúja miatt. Hatáskör hiányában azonban az iratokat innen a Fővárosi Főügyészséghez továbbították- tájékoztatott Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője. Mivel azonban a feljelentés nem elegendő annak eldöntésére, hogy az ügyben felmerül-e bűncselekmény alapos gyanúja, további információk összegyűjtésével bízták meg az ORFK-t.

A feljelentés- kiegészítés határideje 15 nap, ami egyszer további 15 nappal meghosszabbítható. Ezek után, az így megszerzett információk alapján dönt a főügyészség arról, hogy nyomoznak a Happy End ügyében vagy megtagadják azt.