Klaudia
-4 °C
2 °C

A Fidesz szerint becsapták a nyugdíjasokat

2003.08.12. 12:10
Az 53. heti nyugdíj háromszorosát viszik el az áremelések, tehát a kormány átverte a nyugdíjasokat - véli Harrach Péter. A fideszes politikus szerint a mostani az "MSZP-SZDSZ kormány újabb megszorító intézkedéseinek időszakaként" vonul majd be a történelembe.
"Átverték a nyugdíjasokat, hiszen azt ígérték a választási kampányban, hogy szavazataikért fizetni fognak nekik" - jelentette ki Harrach Péter keddi sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus szerint ugyan fizettek is nekik, de a "Medgyessy-csomaggal ennek háromszorosát veszik el tőlük".

Harrach Péter ismertetése szerint az 53. heti nyugdíj átlagosan 12.600 forintot jelent a nyugdíjasok számára. Az energiaár-emelés, az élelmiszerek és a gyógyszerek árának növekedése azonban elviszi ezt - véli Harrach.

Mint mondta a gáz ára 12 százalékkal növekedett, az áfa kulcsok változásával együtt a villanyáram ára közel 30 százalékkal, az élelmiszereké három százalékkal, a gyógyszereké pedig 5 százalékkal emelkedik. Véleménye szerint azok a nyugdíjasok még rosszabbul járnak akik egyedül nevelik unokáikat.

"Ha valaki tíz év múlva visszatekint erre az időszakra, akkor azt mondja majd, hogy ez egy újabb MSZP-SZDSZ kormány, újabb megszorító intézkedéseinek időszaka volt"-szögezte le.