Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Szünetelő agytorna

2001.08.07. 11:04
Bár csak vasárnap indult, kedden már karbantartás miatt átmenetileg le is állt a www.hazaahalon.hu. A műveltségre, honismeretre építő játékon elméletileg mobiltelefont lehetne nyerni, kormányzati támogatással.
Az In Style Kft. egy tavalyi pályázaton nyert több mint tízmillió forintot a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságának pályázatán egy internetes honismereti vetélkedő kifejlesztésére. A játékhoz egy mobilszolgáltató is csatlakozott, nyereményekkel.

Az ötszáz óriásplakáton meghirdetett játék hétfőn indult, és négy hétig tart. Ám a szolgáltató már kedden, karbantartásra hivatkozva felfüggesztette a játékot, este hétig nem lehet kérdéseket kérni, így pontokat gyűjteni sem. Ami mellesleg nem egyszerű dolog. A kérdés jön, négy válaszlehetőség közül lehet választani. A nyerhető pontokat is a játékos határozza meg, attól függően, hogy válaszát hányszoros szorzóval teszi meg, száz és nyolcszáz pont között nyerhet vagy veszíthet.

Az Index tesztelői egy álló napon keresztül, lényegében megszakítás nélkül válaszoltak a kérdésekre, és keddre virradóra - valós személyi adataikat is megadva - sikerült is a második helyet megszerezniük. Ám reggelre az előny elolvadt, azaz, szinte lehetetlen megszerezni a mobiltelefonra jogosító első három hely egyikét, ha az ember alszik is.

Faragó Tibor, az In Style ügyvezetője az Indexnek elmondta: hétfőn több mint ezren látogatták meg a honlapot. Nem számítottak ekkora érdeklődésre, ezért leállt a rendszer. Faragó szerint a több mint ezer játékos kíváncsisága az Index hírverésének is köszönhető.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3200 Ft
2720 Ft