16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Megvonta bizalmát Hendétől az MDF

2003.06.18. 21:28
Egy éve nem vesz részt az MDF frakciójának munkájában Hende Csaba, a pártvezetés ezért vasárnap megvonta a képviselőtől a bizalmat. Dávid Ibolyát a polgári körök szervezésével elfoglalt politikus távozása sem rázná meg. A Fidesz és az MDF viszonyát nem befolyásolhatja egy politikus pártváltása - írta Hendének a pártelnök.
Megvonta a bizalmat Hende Csabától az MDF elnöksége - jelentette az MTI. Dávid Ibolya levélben tájékoztatta a párt parlamenti frakciójának tagját a döntésről. A bizalom megvonásáról vasárnap döntött az MDF elnöksége, egyhangú szavazással - nyilatkozta az MTI-nek Katona Kálmán, a párt alelnöke.

Hende egy éve, a polgári körök szervezésének kezdete óta nem vesz részt a frakció munkájában - indokolták a kizárást. A körök szervezését Hende Orbán Viktor személyes felkérésére vállalta. Az MDF egyes szervezetei korábban e szerepvállalás miatt a párt országos etikai bizottságához fordultak.

A testület olyan, nem jogerős határozatot hozott, hogy Hende Csaba szerepvállalása nem ellentétes az MDF érdekeivel.

Dávid Ibolya levelében Hende pártváltásának lehetőségét is felveti. Mint írja, a Fidesz és az MDF kapcsolatát nem befolyásolja, ha a politikus egy másik jobboldali pártban kíván politizálni a jövőben. Hende Csaba az MTI megkeresésére még nem kívánt nyilatkozni az ügyről.  • Hírek
  • Hírek