Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Tévésorozattá szabják a Hídembert

2001.08.07. 21:08
Tévésorozatot is készítenek a Széchenyi életét bemutató Hídember című filmből - tudta meg az Index. A Széchenyi-szappanoperát a Magyar Televízió mutathatja majd be. Az intézmény jelmezekkel fizet a vetítési jogért.
Még el sem készült a milliárdos állami támogatást élvező Hídember című szuperprodukció, a várható nagy sikerre tekintettel már készülnek az alkotók a Széchenyi-szappanoperára is, ami egy többrészes tévésorozat lesz. A televíziós változatot azt követően kezdik majd készíteni, hogy elkészült a mozifilm.

Az Index információi szerint a leforgatott nyersanyagokat újravágják majd, megfőcímezik néhol, és sorozattá szabják. Az eddigi hazai tapasztalat azonban azt mutatja, hogy nem lesz semmivel sem tartalmasabb a tv-s verzió, legfeljebb lassabban történnek az események a képernyőn, hisz az eredetileg felvett jelenetek hosszabb verzióit láthatjuk majd.

A Széchenyi-sorozatot a Magyar Televízió mutathatja majd be. Dobos Menyhért, az MTV elnöki kabinetjének vezetője az Indexnek elmondta: egyszerű barterüzletről van szó, az intézmény a gyártóval kötött megállapodás értelmében jelmezeket kölcsönöz a filmhez, cserébe a vetítési jogért.

A Filmart Stúdiónál, a film producerénél nem leltünk nyilatkozatra felhatalmazott illetékest.