Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az egyetemisták Medgyessyvel egyeztetnének

MTI
2003.09.04. 15:15
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) egyeztetést kezdeményez a miniszterelnökkel a felsőoktatást és a hallgatókat érintő kormányzati elképzelésekről - közölte Barthel-Rúzsa Zsolt elnök csütörtökön az MTI-vel. "A HÖOK megdöbbenéssel értesült az elmúlt hetekben a sajtóból a hallgatókat alapvetően érintő tervezett intézkedésekről" - mondta az a hallgatói érdekképviselet elnöke. Barthel-Rúzsa Zsolt az MTI kérdésére példaként a diákok utazási kedvezményének csökkentését érintő elképzeléseket említette. Megjegyezte: a diákhitel kamatának emelését sem előzte meg semmilyen egyeztetés. Hozzátette: a kialakult helyzetre való tekintettel a HÖOK tájékoztatást kért a pénzügyi és oktatási tárca vezetőjétől.

A HÖOK meggyőződése szerint szükség van a kormányzati szándék tisztázására többek között a hallgatók hosszú távra tervezett számáról, a kollégiumok helyzetéről, a hallgatói térítési és juttatási rendszer kérdéseiről, diákhitel kamatának emelkedéséről, a hallgatók utazási kedvezményeiről. A HÖOK egyeztetést szorgalmazó levelét várhatóan pénteken juttatják el a kormányfő titkárságára.