Az egyetemisták Medgyessyvel egyeztetnének

MTI
2003.09.04. 15:15
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) egyeztetést kezdeményez a miniszterelnökkel a felsőoktatást és a hallgatókat érintő kormányzati elképzelésekről - közölte Barthel-Rúzsa Zsolt elnök csütörtökön az MTI-vel. "A HÖOK megdöbbenéssel értesült az elmúlt hetekben a sajtóból a hallgatókat alapvetően érintő tervezett intézkedésekről" - mondta az a hallgatói érdekképviselet elnöke. Barthel-Rúzsa Zsolt az MTI kérdésére példaként a diákok utazási kedvezményének csökkentését érintő elképzeléseket említette. Megjegyezte: a diákhitel kamatának emelését sem előzte meg semmilyen egyeztetés. Hozzátette: a kialakult helyzetre való tekintettel a HÖOK tájékoztatást kért a pénzügyi és oktatási tárca vezetőjétől.

A HÖOK meggyőződése szerint szükség van a kormányzati szándék tisztázására többek között a hallgatók hosszú távra tervezett számáról, a kollégiumok helyzetéről, a hallgatói térítési és juttatási rendszer kérdéseiről, diákhitel kamatának emelkedéséről, a hallgatók utazási kedvezményeiről. A HÖOK egyeztetést szorgalmazó levelét várhatóan pénteken juttatják el a kormányfő titkárságára.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla