Olivér
4 °C
8 °C

Pornó CD: visszahelyezték a leváltott intézményvezetőt

MTI
2003.09.26. 19:38
A Bács-Kiskun megyei pedagógiai intézetnek a pornós CD-botrány kapcsán leváltott vezetőjét azonnali hatállyal visszahelyezte posztjára a munkáltatói jogokat gyakorló megyei közgyűlés - közölte a testület pénteki ülését követően a megyei önkormányzat alelnöke.

"Ideiglenes visszahelyezésről van szó, amivel a városi munkaügyi bíróság ideiglenes intézkedésének tettünk eleget, mert jogkövető magatartást kívánunk tanúsítani" - indokolta a döntést Szabó Károly az MTI-nek.

Az előzményeket felidézve elmondta, hogy idén márciusban a pedagógiai intézettől olyan, az intézmény programjainak ismertetésére hivatott CD-k kerültek ki iskolákhoz, illetve óvodákhoz, amelyeken pornófelvételek voltak. A történtek miatt a közgyűlés május végi ülésén Kohajda Lászlót leváltotta intézményvezetői beosztásából - tette hozzá a megyei alelnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?