Demszky: Nem engedünk a '89-ből

MTI
2004.03.15. 15:20
A szabadság és az összefogás fontosságát hangsúlyozta a főpolgármester a fővárosi önkormányzat ünnepi megemlékezésén a Petőfi-szobornál hétfőn. "A szabadságot csak összefogással lehet megvédeni. 1848-ban és 1989-ben már sikerült nemzetiségre, nyelvre, vallásra, vagyoni helyzetre és foglalkozásra tekintet nélkül összefogni a magyar szabadság érdekében" - jelentette ki a főpolgármester.

Fotó: Bandere
Magyarország csak úgy lehet sikeres az Európai Unióban, ha az ország jövőjét különbözőképpen elképzelő konzervatív, liberális és szocialista magyarok összefognak - tette hozzá. 1989 jó alap, amelyből mindenképpen meg kell őrizni az alkotmányos közjogi szerkezetet, mert az a demokráciát és a stabilitást szolgálja. "Nem engedünk a '89-ből!" - jelentette ki.

A kisebb parlament, a kisebb helyi képviselő-testületek mellett olyan európai Magyarországra kell törekedni, ahol az emberek tehetségüknek megfelelően érvényesülhetnek, ahol csak a közfeladatokhoz szükséges adókat szedik be, ahol az állam az elesetteket és a szegényeket támogatja - mondta a főpolgármester.