Dávid tárgyalna a Fidesz-frakcióban megüresedett helyekről

MTI
2004.04.23. 21:28
Dávid Ibolya pénteken az MTI-vel közölte: eredményes tárgyalásra számít, "nem pedig egy nyilvánosság előtt folytatott pr-akcióra a két megüresedett ellenzéki parlamenti képviselői helyről".

"Levelet írtam Orbán Viktornak (...), a Fidesz elnökének, és sajnálom, hogy internetes honlapról olvasom vissza" - mondta az MDF elnöke, hozzáfűzve: "felelős politikusok így nem tudnak dolgozni".

Korábban az Index arról számolt be, hogy "Orbán Viktor kimért hangú levélben ajánlott fel egyeztetést a Fidesz és a kereszténydemokraták új országgyűlési képviselőjelöltjéről Dávid Ibolyának. Az Isépy Tamás halála miatt megüresedett mandátumra a Fidesz elnöke Semjén Zsolttal és Harrach Péterrel együtt Deák Andrást javasolta. Az MDF elnöke válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz korábban 'sajnálatos módon' felmondott minden megállapodást a két párt között".

A nagyobbik ellenzéki frakcióban a közelmúltban elhunyt Isépy Tamás és az Országos Rádió és Televízió Testület tagjának megválasztott Szalai Annamária helye betöltetlen. Az Index által említett Deák András a fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció tagja. Dávid Ibolya az MTI-nek kijelentette: az MDF álláspontját nem tudja és nem is akarja ismertetni, előbb egyeztetni kíván a Fidesz elnökével.