Medgyessy nem kér Orbán mandátumából

Index
2004.05.12. 17:36
Folyik Medgyessy Péter miniszterelnök és az amerikai elnök washingtoni tárgyalásának diplomáciai előkészítése, ha lesz konkrét időpont tájékoztatást fognak adni - közölte a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor szerint, Magyarország iraki szerepvállalásával kapcsolatban Medgyessy Péternek kötött mandátummal kellene Washingtonba mennie, a kormányszóvivő leszögezte, a miniszterelnök a nemzetközi tárgyalásai előtt szívesen fogad mindenféle jó tanácsokat és javaslatokat, de mandátumot nem ott szoktak osztani, ahol mostanában igény formálódik rá.

A kérdés annak kapcsán hangzott el, hogy Orbán Viktor kedden sajtótájékoztatón arról beszélt: a magyar kormányfő és az amerikai elnök közeljövőben esedékes találkozójára Medgyessy Péter csak kötött mandátummal mehet.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: Medgyessy Péter a látogatás során "mondja ki: semmilyen körülmények között sem értenénk egyet a kint állomásozó csapatok mandátumának meghosszabbításával".