Zuschlag jelentést vár Orbán portugáliai kirándulásáról

2004.07.07. 12:04
Orbán Viktor portugáliai útja felől érdeklődik ismételten Zuschlag János MSZP-s parlamenti képviselő. Az Indexnek a szocialista képviselő azt mondta, hogy információi szerint a volt miniszterelnök találkozott az azóta lemondott José Manuel Durao Barroso portugál kormányfővel, valamint a portugál legfőbb ügyésszel. Erről szerinte a portugál magyar nagykövetnek jelentést kellene írnia. Zuschlag a labdarúgó Európa-bajnoksággal összefüggő utat ugyan magánútnak tekinti, de "nem túl szerencsés", ha a nagykövet nem számol be a külügyi tárcának vendége hivatalos programjáról.

Balla János nagykövet esetében ez nem új jelenség, érvel Zuschlag, mert tavaly, a Magyarországot elítélő lisszaboni nyilatkozat elfogadása után tudta meg csak a külügy az okirat sorsát. Zuschlag János úgy véli, hogy Balla János azért ápol jó kapcsolatot Orbánnal, mert testvére Balla Mihály, a Fidesz képviselője.

Révész Máriusz a Fidesz szóvivője azt megerősítette, hogy a volt miniszterelnök találkozott Barossoval, de a legfőbb ügyésszel való találkozót cáfolta. Szerinte Orbán magánúton volt Lisszabonban, amihez Zuschlagnak semmi köze.