Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Politikai paktumot gyanít az MVSZ az MDF és az MSZP között

MTI
2004.07.07. 14:50
Az MDF és az MSZP közötti politikai paktumot feltételez a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) az MDF-es Herényi Károly képviselő keddi bejelentése mögött, amely szerint pártja törvényjavaslatot terjeszt be a kettős állampolgárság ügyében - mondta szerdán az MVSZ elnöke.

"Ha a tavalyi sikertelenség után most a parlamentben napirendre tűzik a kettős állampolgárságról szóló törvény módosítását, akkor paktum van a háttérben" - jelentette ki Patrubány Miklós a szövetség székházában tartott sajtótájékoztatón.

A világszövetség elnöke úgy vélekedett, hogy az MDF kedden bejelentett javaslata "kifogná a szelet" az MVSZ által kezdeményezett népszavazás vitorlájából. "A paktum első számú célzottja a Fidesz, a másik igazi vesztes pedig a magyar demokrácia" - fogalmazott Patrubány Miklós. Hangsúlyozta, hogy az MDF magyar állampolgárságot adna minden olyan határon túli lakosnak, aki bizonyítani tudja, hogy felmenői magyarok voltak.

"Így azonban olyanok is megkapnák a magyar állampolgárságot, akik annak idején részt vettek az ország kétharmadának elrablásában, és nem csak azok kapnák meg, akik 84 éve szenvedik meg magyarságukat a határon túl" - mondta a Magyarok Világszövetségének elnöke.