Péterfalvi tanúskodik a politikusok vadászata miatt indult sajtóperekben

MTI
2004.07.12. 16:36
Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos tanúkénti meghallgatását rendelte el hétfőn a Fővárosi Bíróság abban a két sajtóperben is, melyet Keller László közpénzügyi államtitkár a Népszabadság ellen indított a politikusok, közéleti szereplők vadászatával kapcsolatos adatkezelésekről szóló cikkek miatt. A Fővárosi Bíróság az ugyanebben a témában a Magyar Nemzet ellen indított sajtóperekben is úgy döntött a nap folyamán, hogy az adatvédelmi biztos meghallgatása érdekében napolja el a tárgyalásokat augusztusra.

A Népszabadság az egyik sajtóperben kifogásolt cikkében június 2-án arról írt, hogy Péterfalvi Attila vizsgálatot indított annak feltárására, törvényesen kéretett-e be adatokat Keller László a vadásztársaságoktól azzal kapcsolatban, hogy politikusok, közéleti szereplők mikor, kivel vadásztak együtt, és ezért mennyit fizettek.

Keller László, keresete szerint, nem személyes adatokat kért egyes politikusok vadászatai kapcsán, csak olyan közérdekű adatokat, melyekből kiderülnek: történtek-e visszaélések, érte-e kár az államot azért, mert esetlegesen nem fizették ki egy-egy nagyvad kilövését. Keller László ügyvédje megjegyezte: ezt Keller László "nem magától találta ki", több erre utaló bejelentés is érkezett a Közpénzügyi Államtitkársághoz.