Olivér
5 °C
8 °C

Nem a nyaraló miatt kellett Demszkynek jobb autó

Index
2004.07.26. 11:46
"Olyan gépkocsival járok, amilyet a munkám megkövetel" - nyilatkozta Demszky Gábor főpolgármester az Indexnek arra a kérdésére, hogy van-e összefüggés a múlt évi autócseréje és az Adrián - a Blikk szerint - "kies helyen, nehezen megközelíthető terepen" épülő nyaralója között. Demszky tavaly egy tízmillió fölötti Audi A6-os "all road" - minden úttípusra alkalmas - gépkocsit kapott a fővárostól. A városházán akkor elmondták: Demszkynek azért van szüksége ilyen autóra, mert a védelmi bizottság elnökeként nemcsak normális útviszonyok között, hanem például árvízzel sújtott helyen kénytelen autózni. A főpolgármester szerint ez egy "édes összefüggés", aminek semmi alapja nincs sőt, korábban terepjáróval járt.

Demszky nyaralójának ügyét a Napi Ász és a Blikk a múlt héten robbantotta ki. Az utóbbi szakértője szerint az ingatlan értéke százmillió forint, Demszky viszont az Indexnek elmondta: "Ha valaki nyaralót szeretne, akkor ezer és harmincezer euró között talál felújításra szorulót a krsni önkormányzatnál."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?