Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Havi 156 ezerért bérli terepjáróját Demszky

Magyar Hírlap
2004.07.28. 10:26
Budapest főpolgármestere magánemberként 156 ezer forintot fizet júliustól havonta a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-nek szolgálati terepjárójáért - értesült a napilap.

Demszky azért bérli a terepjárót, mert a szolgálati autót nem vezethetik családtagjai, s neki elvették a jogosítványát. A főpolgármesternek kevés egy autó a horvátországi nyaraláshoz, ezért kedden elindult Budapestről szolgálati sofőrje a szolgálati Audival. A városháza szerint erre azért van szükség, mert nem lehet mindig a főpolgármesterrel valamelyik családtagja. Demszky egy főjegyzői utasítás és egy közgyűlési határozat szerint jogszerűen veheti igénybe a szolgálati autót a sofőrrel külföldön is.

A politikus fizetése 671 ezer, és 201 ezer forint költségtérítés is megilleti. Jövedelme tovább nőtt: honlapján közölte, hogy EP-parlamenti képviselői fizetésével együtt nettó egymillió forintra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?