Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem voltak éles bevetésen az olimpiát védő magyar katonák

MTI
2004.09.07. 14:50
Nem kellett "éles mintát" vizsgálnia az olimpiai játékok biztosításában részt vevő magyar biológiai laboratóriumnak - közölte Faludi Gábor ezredes, a Magyar Honvédség egészségvédelmi intézetének főigazgatója az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának keddi ülésén. A Magyar Honvédség által kifejlesztett telepíthető biológiai laboratórium a NATO reagáló erőinek részeként nyújt segítséget az athéni olimpiai, illetve a szeptember 17-én kezdődő paralimpiai játékok védelméhez.

A kilenc tagú magyar katonai csapat az Athéntől mintegy 70 kilométerre lévő, halkidai katonai bázison állomásozik július 30 óta, és a tervek szerint október 4-én térnek haza Görögországból. Az orvosokból és biológusokból álló magyar egység feladata, hogy egy esetleges vegyi, vagy biológiai támadás esetén elemezzék és kimutassák a hatóanyagokat, illetve kórokozókat. A laboratórium alkalmas klinikai, közegészségügyi, atom, vegyi és biológiai vizsgálatok elvégzésére, beleértve az antrax (lépfene)kórokozóját is.