Pénzbírsággal sújtanák a tanárverőket

2009.06.24. 06:29

Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be az iskolai brutalitás megfékezésére: a botrányt okozó szülőket százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethetnék, az intézmények pedig szigorú biztonsági intézkedéseket rendelhetnének el. A Fidesz szerint az indítvány jogi aggályokat vet fel, írja a szerdai Magyar Nemzet.

Az óvodák és iskolák különleges biztonsági intézkedéseket vezethetnének be, amelynek betartására mindenkit kötelezhetnének aki az intézmény területére lép, tartalmazza a Tatai-Tóth András és más szocialista politikusok nevéhez fűződő javaslat. Ugyanakkor - mutat rá a Magyar Nemzet - a javaslat azt nem határozza meg, hogy milyen intézkedéseket alkalmazhatnak az iskolák.

A javaslat másik része szabálysértéssé minősítené a szülők vagy gyámok iskolai botrányokozását, amit 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatnának.

Pósán László, a Fidesz szakpolitikusa a lapnak azt mondta: a javaslat egyes pontjai jogi aggályokat vet fel, míg más passzusai kijátszhatók lesznek. Közölte: pontosan meg kellene határozni azt, hogy milyen biztonsági intézkedéseket alkalmazhat az iskola. Hiányosságként említette, hogy a javaslat nem rendel pénzt az intézkedések mellé.