Előzetesben a Budaházy-csoport három tagja

2009.07.16. 12:51

Zárt tárgyaláson előzetes letartóztatásba helyezte a Budaházy-csoport kedden őrizetbe vett három tagját a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön. Mindhárom gyanúsított esetében védőik fellebbezést nyújtottak be, a végzés nem jogerős, közölte Pörzse Tamás, az egyik gyanúsított ügyvédje újságírókkal a helyszínen. A két férfit és a nőt maszkos, gépfegyveres kommandósok kísérték a bíróságra, terrorcselekményekkel és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket.

letartoztatas

Többek között azzal gyanúsítják őket, hogy Kóka János SZDSZ-es politikus házára Molotov-koktélokat dobtak. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint ezzel és más támadásokkal az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény elfogadását akarták megakadályozni, ahogy ez a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg elnevezésű szervezet nevében küldött üzenetből is kiderült.

A terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy Györgyöt június 17-én vették őrizetbe, majd június 19-én előzetes letartóztatásba helyezték.