Terrorcselekmény gyanújával kaptak el négy embert

2009.07.14. 13:36
Újabb négy embert vettek őrizetbe a képviselők ellen elkövetett merényletek miatt.

Terrorcselekmény és emberölés előkészületének gyanújával újabb négy személyt állított elő a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda - írja a nol.hu. A cikk szerint még tartanak a házkutatások, s a gyanúsítottak őrizetbe vételéről, előzetes letartóztatásuk kezdeményezéséről várhatóan még kedden döntenek.

A lap információi szerint a kedden elfogott négy ember a hatóságok eddigi adatai szerint kapcsolatban állt a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg elnevezésű szervezettel, amely korábban több, képviselők otthonai ellen elkövetett lőfegyveres és Molotov-koktélos merényletet vállalt magára. Ez a szervezet vállalta a felelősséget Csintalan Sándor volt szocialista képviselő, a Hír Tv munkatársa megveretéséért is. Ez a szervezet ismerte el továbbá, hogy az elmúlt években több alkalommal küldött Antrax feliratú borítékban amúgy ártalmatlan port parlamenti képviselőknek.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt válaszolta: a hírt nem erősíti meg, de a nap folyamán ígért tájékoztatást az ügyről.

Még júniusban vették őrizetbe a merénylettekkel kapcsolatban a 2002-es hídfoglalásáról elhíresült szélsőjobboldali Budaházy Györgyöt. A Központi Nyomozó Főügyészség az országgyűlési képviselők elleni támadások szervezésével, továbbá terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsítja a férfit.