Etyek polgármestere csatát nyert a képviselők ellen

2009.11.03. 20:47

A Fejér Megyei Bíróság november 5-i hatállyal megszüntette Etyek polgármesterének felfüggesztését, erről az érintett, Szűcs Lajos tájékoztatta az Indexet.

Mint arról október 22-én beszámoltunk, a település képviselőtestülete fegyelmit kezdeményezett a polgármester ellen, és felfüggesztette állásából Szűcs Lajost, mert úgy ítélték meg, ellehetetleníti a hivatal munkáját.

A bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy a képviselőtestület hiányos jogi felkészültsége miatt határozott a polgármesteri tisztség alóli felfüggesztésről, ez a döntés tartalmilag a fegyelmi eljárás megindításához kapcsolódó munkajogi intézkedésnek, valójában a foglalkoztatási jogviszonytól, az operatív munkavégzéstől való távoltartásnak tekintendő.

A bíróság nem látta megalapozottnak a felfüggesztés fenntartását, az indokolás szerint a tényállás megállapításához esetlegesen szükséges okirati bizonyítékok a jegyző birtokában vannak, azok eltüntetésére így a polgármesternek nincs lehetősége, a tanúk polgármester általi közvetlen, vagy közvetett fenyegetésére vonatkozó feltételezés pedig semmivel nincs alátámasztva, írta Szűcs Lajos.