Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Molnár Oszkár: A Fidesz jelöltje vagyok

2009.11.27. 16:22

A Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjének tartja magát Molnár Oszkár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője. Ezt az érintett közölte pénteken, miután arról jelentek meg hírek, hogy a 2010-es választáson már nem a Fidesz jelöltjeként akar indulni.

Molnár továbbra is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 8-as számú választókerületben a Fidesz által indítandó országgyűlési képviselőjelöltnek tekinti magát. Hozzátette: erre jogosítja fel választókerületi elnöki megbízatása, a párt helyi szervezeteinek egyhangú döntése az ő indításáról, valamint az a mintegy tízezer aláírás, amellyel Fidesz-jelölése mellett álltak ki az edelényiek és a környékbeliek. A képviselő-polgármester közölte: alaptalanok tehát azok a híresztelések, amelyek ennek ellenkezőjéről szólnak.

Molnár Oszkár elmondta: Edelény képviselő-testülete november 25-én ülést, majd közmeghallgatást tartott. Ezután egy internetes oldal, "megdöbbentő módon, mindössze egy állítólagos névtelen elektronikus levélre hivatkozva, egy hírlapi kacsát röppentett fel, amelyet jellemzően mindenféle kontroll, magyarul a megkérdezésem nélkül vett át és közölt néhány médium" - fogalmazott. A "minden betűjében valótlan", folyamatosan változó közlés szerint "olyan bejelentést tettem volna, hogy a jövő évi országgyűlési választásokon nem indulok a Fidesz jelöltjeként", de ez nem igaz - szögezte le a Molnár Oszkár. A polgármester szerint élő, egyenes adásos televíziós közvetítés is bizonyítja: ilyen bejelentés nem hangzott el, a parlamenti választás sem kérdés, sem bármiféle kijelentés formájában nem került szóba.