Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felfüggesztett börtönt kaphatnak az MTV-t ostromlók

2010.01.11. 17:55

Felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyész perbeszédében nyolc vádlottnak az MTV-székház három és félévvel ezelőtti ostroma miatt indult büntetőperben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn. Az eljárást közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indították, a vádlottak között van, akit még hivatalos személy elleni erőszakkal vagy rongálással is vádolnak.

A hétfői vádbeszédben a nyolc felfüggesztett szabadságvesztés mellett egy vádlottnak pénzfőbüntetést indítványozott az ügyész, egynek viszont bizonyítottság hiányában felmentést.

A vádlottak többsége az ügyészség szerint köveket dobált a tévé Szabadság téri épülete felé, de volt olyan is, aki azt a padot fogta, amelyikkel a székház bejáratát próbálták betörni a tüntetők. Az egyik vádlott az ügyészség szerint azzal követett el a hivatalos személy elleni erőszakot, hogy egy rohamrendőrrel úgy akart társalogni, hogy közben annak feltartott pajzsát lefelé nyomta. A vádlottak részben beismerték bűnösségüket, melyet sok esetben tévéfelvételek bizonyítottak a bűnüldöző hatóságok szerint.