Felfüggesztett börtönt kaphatnak az MTV-t ostromlók

2010.01.11. 17:55

Felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyész perbeszédében nyolc vádlottnak az MTV-székház három és félévvel ezelőtti ostroma miatt indult büntetőperben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn. Az eljárást közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indították, a vádlottak között van, akit még hivatalos személy elleni erőszakkal vagy rongálással is vádolnak.

A hétfői vádbeszédben a nyolc felfüggesztett szabadságvesztés mellett egy vádlottnak pénzfőbüntetést indítványozott az ügyész, egynek viszont bizonyítottság hiányában felmentést.

A vádlottak többsége az ügyészség szerint köveket dobált a tévé Szabadság téri épülete felé, de volt olyan is, aki azt a padot fogta, amelyikkel a székház bejáratát próbálták betörni a tüntetők. Az egyik vádlott az ügyészség szerint azzal követett el a hivatalos személy elleni erőszakot, hogy egy rohamrendőrrel úgy akart társalogni, hogy közben annak feltartott pajzsát lefelé nyomta. A vádlottak részben beismerték bűnösségüket, melyet sok esetben tévéfelvételek bizonyítottak a bűnüldöző hatóságok szerint.