Elfogták a fideszes aktivistákra támadó angyalföldi rablót

2010.08.30. 15:37

Elfogta a rendőrség azt a 14 éves fiút, aki még augusztus 17-én a főváros XIII. kerületében, az Angyalföldi utcában két, pártszórólapot osztó fiatalembert vélt politikai hovatartozásukat becsmérelve megszólította, majd késsel fenyegetőzve értékeiket követelte, közölte a BRFK hétfőn.

A megtámadott aktivisták a Fidesz ajánlószelvényeit gyűjtötték. Harrach Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke korábban azt mondta, a két fiatal aktivista a XIII. kerületi rendőrkapitányságon feljelentést tett.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint az egyik aktivista átadta a nála lévő készpénzt és egy doboz cigarettát, majd a támadó a másikhoz fordult és követelte a mobiltelefonját. Ő erre nem volt hajlandó, így a kialakult dulakodás közben a támadó késével hámsérülést okozott neki. Az aktivista ekkor erőteljesen ellökte a támadót, majd elfutott a helyszínről.

A rendőrök azonosították a 14 éves elkövetőt, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de végül elfogták és beismerte a bűncselekményt. A fiút a rendőrök őrizetbe vették, a fiatalkorúak bírósága előzetes letartóztatásba helyezte, rablás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.