Súlyos árat fizetett az egymilliós kölcsönért

2012.03.09. 13:16

Önbíráskodás és súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vettek egy sárbogárdi házaspárt. Folyamatosan fenyegették, egy alkalommal bántalmazták adósukat, tartozása többszörösét követelték tőle, közölte a rendőrség.

Egy korábban Sárbogárdon élő férfi 2007 decemberében egymillió forint kölcsönt kapott a házaspártól. Az évek során ugyan a kölcsön összegénél jóval többet visszafizetett, de a kölcsönadók folyamatosan még többet követeltek tőle, az adóst és testvérét is rendszeren fenyegették. Többször megjelentek a lakásán, és közölték vele, nemcsak őt, de a feleségét és két kiskorú gyermekét is bántalmazni fogják.

A fenyegetést 2009 augusztusában be is váltották. Megütötték, megrúgták a 39 éves férfit, akinek eltörött az orrcsontja. A sértett a követelések hatására aláírt egy olyan kölcsönszerződést is, amely az eredeti kölcsön összegének többszöröséről szólt, és amelynek alapján végrehajtással házának fele a házaspár tulajdonába került.

A férfi csak azután mert feljelentést tenni a 35 éves nő és a 38 éves férfi ellen, miután elköltözött Sárbogárdról. A nyomozók kezdeményezték a házaspár előzetes letartóztatását.