Elfogultságot jelentettek a Baunok-ügyben

2012.04.11. 10:58

Elfogultsági kifogást – a nyomozóhatóság kizárására irányuló indítványt – terjesztett elő a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság ellen a Baunok-ügyként ismertté vált gyilkosság egyik gyanúsítottja és védője – írta Tasi Judit ügyvéd tájékoztatása alapján a megyei Új Néplap.

Az M. Bélát védelmét ellátó ügyvéd a lépést azzal indokolta, hogy a nyomozók folyamatosan az ő jelenléte nélkül akarják vallomástételre rábírni a férfit. Tasi Judit szerint – mivel az ügy a jogi súlya miatt védőköteles – a kifogásolt rendőri ráhatások védence alkotmányos jogait sértik. Emellett más kifogásaik is vannak, ezért az országos rendőr-főkapitányt arra kérik, hogy más megyében jelöljön ki új eljáró hatóságot.

A Szolnok megyei rendőr-főkapitányság az Új Néplapnak az indítványra közleményben úgy reagált, hogy "nyomozóhatóságunk és annak vezetője nem tartja magát elfogultnak".

A szolnoki Baunok házaspárt tavaly novemberben rabolták el otthonukból, majd holttesttestüket egy Újszászhoz közeli kútban találták meg, és a gyilkossággal három férfit gyanúsítanak.