Vilhelmina
8 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Felfüggesztett börtön Gáspár Győzőéknek

2012.10.29. 14:35 Módosítva: 2012.10.29. 14:51

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gáspár Győző valóságshow-szereplőt és feleségét adócsalásért hétfőn a Salgótarjáni Városi Bíróság.

Az RTL Klub Győzike show című műsorában szereplő Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta 2005-ben és 2006-ban 27,5 millió forint személyi jövedelemadót titkolt el, ezt az összeget 76,4 milliós jövedelmük után nem fizették be.

Gáspár Győző egy év nyolc havi, Gáspárné Balla Beáta egy év hat havi, Bangó Attila harmadrendű vádlott egy év négy havi büntetését egyaránt három évre függesztette fel a bíróság.

Dóczi Márta bíró ismertette: az eltitkolt pénz három jövedelemi forrása a Győzike-show, a Családom közt című zenei album és a Romantic együttes dalainak sugárzási díja volt.

Gáspár Győző emellett 2005-ben még az adóhivataltól is jogosulatlanul igényelt vissza 126 ezer forintot, ugyanakkor mintegy 6 millió forintot már törlesztett a költségvetésnek okozott hiányból.
A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak büntetlen előéletét, a házaspárnál azt, hogy két kiskorú gyerekről gondoskodnak, illetve Gáspár Győzőnél azt, hogy részben megtérült az okozott kár. Súlyosító körülménynek tartotta az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik felmentés miatt fellebbeztek, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.