Evett, ivott, majd angolosan távozott

2015.02.13. 10:27

Több szegedi étteremből is fizetés nélkül állt tovább egy férfi, írta a Délmagyar.  A büntetett előéletű pécsi férfi az ország egész területén csillapította éhségét ezzel a módszerrel, több mint tízszer állt már bíróság előtt és jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

Elfogása előtt először a  Vendéglő a Régi Hídhoz étterembe tért be, ahol elfogyasztotta bőséges ebédjét,  összesen 11 ezer 260 forint értékben. A számla kézhez kapása után angolosan távozott a magyaros étteremből, majd délután fél 6 körül a rendőrök igazoltatták a városban, de ekkor még szabadon bocsátották. A vacsoraidő közeledtével azonban a férfi ismét megéhezett, így nem tehetett más, mint beült az Alabárdos étterembe. Itt 6 ezer 600 forint értékű fogyasztás után ismét a távozást választotta fizetés helyett. 

– A rendőrök először azért engedték a férfit szabadon, mert a hatályos jogszabályok alapján tette miatt az előzetes letartóztatása még nem volt valószínűsíthető. Ennek hiányában az őrizet elrendelése törvénysértő lett volna – nyilatkozta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. 

A vacsora viszont egy időre az utolsó ingyen éttermi étkezés volt: a Szegedi Járási Ügyészség a férfi előzetes letartóztatását szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miat indítványozta a nyomozási bírónak.