Hiller Orbánnal beszélt a köztársasági elnök jelöléséről

MTI
2005.04.06. 17:32

Hiller István MSZP-elnök szerdán tájékozatta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét a szocialistáknak a köztársaságielnök-jelöléssel kapcsolatos álláspontjáról és szempontrendszeréről. Orbán Viktor jelezte, hogy a Fidesz az MSZP hétvégén esedékes választmányi ülése után alakítja ki álláspontját.

Az MSZP hivatalos tárgyalásokat folytat az SZDSZ-szel, és "a korábbi döntéseknek és nyilatkozatoknak megfelelően" a parlament ellenzéki pártjaival is felvette a kapcsolatot - olvasható az MSZP MTI-hez eljuttatott közleményében. Eszerint Hiller István kifejtette Orbán Viktornak "az MSZP álláspontját és szempontrendszerét a köztársasági elnök jelölésével kapcsolatban".

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője az MTI-nek elmondta: az MSZP elnöke szerdán találkozót kezdeményezett Orbán Viktorral. Hiller István a megbeszélésen kifejtette, hogy az MSZP milyen szempontok alapján kívánja jelölni a köztársasági elnököt. "Orbán Viktor megköszönte a megbeszélést, és jelezte, hogy a Fidesz, álláspontjának kialakításával, megvárja az MSZP hétvégén esedékes választmányi ülését" - tette hozzá.