Orbán: Magyarország lefagyott

MTI
2005.04.16. 22:53

"Ha körülnézek, ha körülnéztek ma Magyarországon, és egyetlen szóval akarjátok leírni, hogy milyen ma hazánk állapota, akkor azt tudjuk mondani, hogy Magyarország lefagyott. Lefagyott, mint egy rosszul kezelt számítógép, újra kell indítani" - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton a párt megalakulásának 17. évfordulója alkalmából a budapesti műjégpályán tartott rendezvényen.

Hozzátette: a mai 17 évesekre vár, hogy elvégezzék ezt a feladatot, úgy mint a történelemben már számtalanszor. Mint mondta, van igazság abban a szólásban, hogy a gyermekek lenni akarnak valakik, a felnőttek pedig tenni akarnak valamit. Tizenhét éves korában az ember azzal foglalkozik, hogy mi akar lenni, de már arra is gondol, hogy mit akar tenni - mondta.

Hangsúlyozta: a Fidesz számára a 17. életév már kötelez, hiszen "17. évesen a közéletben az ember már nem gondolkodik azon, hogy ő mi akar lenni, hanem azon gondolkodik, hogy mit akar tenni".

A pártelnök több mint fél órát beszélgetett 17 éves fiatalokkal és társaságukban vágta fel az ezerszeletes születésnapi tortát, amelyet egy teherautón hoztak be a műjégpálya területére. A Fidesz házibulija délután öt órakor kezdődött zenekarok produkcióival, és a késő esti órákig tart.