Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az SZDSZ szerint Mitnyan György szexista

2005.08.26. 11:39
Giorgio Armani és Stefano Gabbano ízlését Mitnyan György XII. kerületi polgármesterével veti össze Sándor Klára az SZDSZ ügyvivője arra a hírre reagálva, amely szerint a polgármester javaslatot tett a fővárosi közgyűlésnek, hogy milyen öltözékben járjanak a hivatalnokok, és milyen öltözékben lehessen részt venni a közgyűlésben. A szabad demokrata ügyvivővő levelében elképzeli, hogy Mitnyan és bizottsága miként szemrevételezné a női munkatársak "haskockáinak, a lábívek és a derékvonal alkalmasságát, majd ajánlást tesznek az illető munkatársnőnek, képviselőnőnek a megfelelő karcsúsítást, szoknyahosszat és blúztípust illetően."

Sándor Kára szerint Mitnyan súlyosan megsérti az azonos bánásmódra vonatkozó törvényt, "vagy ahogyan az európai közéletben mondják: szexista". Az ügyvivő szerint a polgármester "gondolkodása európai mércével mérve nem szalonképes".