A rendőrségen a szolnoki MSZP-irodában tárolt adatok

Index/MTI
2006.03.13. 13:32

A Fidesz Új Demokrácia Központja jogosulatlan adatkezelés miatt feljelentést tesz a rendőrségen az MSZP szolnoki szervezeténél készített illegális adatbázis miatt - jelentette be Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője. A központ arra kéri a rendőrséget, hogy vizsgálja ki az ügyet, és állapítsa meg, kit terhel a felelősség.

A múlt héten egy televíziós felvétel alapján a Fidesz kommunikációs igazgatója azt állította, hogy a szocialisták szolnoki központjában titkos adatbázist állított össze a kormánypárt, amely választási csalásra készül. Hiller István pártelnök elismerte: a szolnoki szervezet kezelt olyan adatokat, amelyeket nem lehetett volna, ezeket azonban már megsemmisíttették.

Reagálásában az MSZP szóvivője közölte: a választási csalás felemlegetésével mindenki magából indul ki. Nyakó István szerint a Fidesz "érdekes skizofrén állapotban" működik."A Fidesz nappal az Új Demokrácia Központon keresztül állít fel mindenki másnak magasabb erkölcsi mércét, éjszaka viszont más üzemmódba vált, átalakul kft.-vé, amelynek a felügyelő bizottsága a Lopszolg kft.-t képviseli, adatokat lopnak, zsarolnak és a felállított erkölcsi mérce alatt bújnak át" - fogalmazott Nyakó István.