Auguszta
-4 °C
2 °C

Kuncze: nem kell feladni az önkormányzati reformot

MTI
2006.07.12. 09:33
Kapcsolódó cikkek (1)

Nem kell feladni az önkormányzati rendszer hatékonyabbá és racionálisabbá tételére vonatkozó elképzeléseket - jelentette ki az SZDSZ elnöke a közszolgálati televízió reggeli műsorában szerdán.

"Most van négy év arra, hogy megpróbáljunk a politikában egyezséget kötni, hogy legalább 2010-től átálljunk egy racionálisabb működésre az önkormányzatok esetében" - fogalmazott Kuncze Gábor a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. Hozzátette, a szakpolitikusi szinten egyetértés van a pártok között, ám a "politika színpadán" ez képtelen kialakulni.

A liberális párt elnöke kiemelte: a reform két lényeges csomópontja a kistérségi együttműködés erősítése és a regionális rendszerre történő áttérés. Ennek megvalósítása törvénnyel nem ment, ezért ösztönzők rendszerekkel lehet ebbe az irányba tolni a rendszert - mutatott rá.

Kifejtette, ha az önkormányzatok együttműködnek, társulnak, közösen működtetnek intézményeket, akkor több támogatást kapnak a költségvetéstől, ha a régiókban jobban együttműködnek az önkormányzatok, akkor oda több feladatot és több lehetőséget ad a szabályozás, ezáltal a kívánatos irányba fejlődhet a rendszer.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft