Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fű alatt formálódnak a régiók?

Magyar Nemzet
2006.07.19. 09:27

Az önkormányzati választások után a megyék összevonásával alakítaná ki a régiókat a kormány - írja a Magyar Nemzet, de forrásokat nem említ.

A lap úgy tudja, hogy a kabinet feles módosítással szeretné elérni azt, amit kétharmados törvénnyel nem sikerült. A kormánytöbbség állítólag a feles törvénnyel egyszerűen összevonná azt a két-három megyét, amelyből a régiókat szerettek volna kialakítani. Ezeket továbbra is megyének hívnák, de régióként kezelnék őket.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a kormány tisztában van azzal, hogy egy ilyen módszer alkotmányossági aggályokat is felvethet, azonban a kabinet elszánt, mert spórolni akar az önkormányzatokon.

A megyék eltörlésére az ellenzék nemet mondott a parlamentben. Azt kifogásolták, hogy a régiók kialakítása nem megy rohamtempóban és a szolgáltatások így távolabb kerülnének az állampolgároktól.