Fidesz: megvan az egészségügyi reform első halálos áldozata

2007.04.06. 20:49

Az ügyészséghez fordul Lázár János (Fidesz) hódmezővásárhelyi polgármester egy 67 esztendős mindszenti férfi halála miatt; a férfi pénteken vesztette életét, amikor a hódmezővásárhelyi kórházból Szentesre szállította a mentő - tájékoztatta a városvezető maga az MTI-t.

A mindszenti férfit súlyos rosszulléttel szállította a mentőszolgálat a vásárhelyi kórházba. A beteg szakszerű ellátása után az orvos - a kormány egészségügyi rendeletében meghatározottak szerinti kötelezettségének megfelelően - továbbirányította a 25 kilométerre fekvő szentesi kórházba - áll a polgármester közleményében. Mint írja, a súlyos állapotban lévő betegnek a mentőkocsiban megállt a szíve. A szállítás közben a beteget előbb újraélesztették, ám a kórházba érkezés után az életét már nem sikerült megmenteni.

A politikus emlékeztet, hogy idén április 1-jéig a mindszenti betegeket a hódmezővásárhelyi kórháznak kellett ellátnia. Az egészségügyi intézmény szakmai álláspontja szerint a 67 éves mindszenti férfi életben maradhatott volna, ha nem kell a kórházból továbbküldeni -mutat rá a polgármester.

A politikus úgy fogalmaz, hogy a mindszenti férfi "a kormány egészségügyi reformjának első halálos áldozata". Lázár János az önkormányzat nevében követeli, hogy azonnali hatállyal állítsák vissza az április 1-je előtti ellátási rendet, hiszen a mai helyzet minden itt és a környéken élő életét veszélyezteti.