Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kondorosi: Gergényire szükség van a posztján

MTI
2007.05.10. 09:34

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára szerint egyértelmű, hogy Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányra szükség van a jelenlegi posztján. Kondorosi Ferenc a Nap-kelte műsor csütörtöki adásában elmondta azt is: egyelőre nem találták meg a posztjáról távozó rendészeti szakállamtitkár utódját.

"Nincs erről szó", "a tárca ilyesmiről nem tud, nincs ilyen terv napirenden", "nincs ilyen kérelme Gergényi úrnak, és mi nem tervezzük a nyugdíjaztatását", "egyértelmű, hogy szükség van rá azon a poszton" - ezekkel a szavakkal kívánta cáfolni Kondorosi Ferenc a budapesti rendőrfőkapitány távozásának a hírét újságírói kérdésekre.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában ugyanakkor az áll: "egy korábbi megegyezés alapján távozik most Gergényi Péter budapesti főkapitány". A lap szerint ezt Gál Zoltán, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista tagja közölte az Origo hírportállal.

A távirati iroda kedden, magukat megnevezni nem kívánó közigazgatási vezetőkre hivatkozva közölte: várhatóan július 1-jével távozik posztjáról Gergényi Péter. A rendőrfőkapitány az ügyben mindeddig nem nyilatkozott. Kondorosi Ferenc újságírói kérdésre azt is elmondta: egyelőre nem választották ki a május 15-ei hatállyal távozó Jenei Zoltán rendészeti szakállamtitkár utódát.