Jácint
17 °C
31 °C

Kondorosi: Gergényire szükség van a posztján

MTI
2007.05.10. 09:34

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára szerint egyértelmű, hogy Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányra szükség van a jelenlegi posztján. Kondorosi Ferenc a Nap-kelte műsor csütörtöki adásában elmondta azt is: egyelőre nem találták meg a posztjáról távozó rendészeti szakállamtitkár utódját.

"Nincs erről szó", "a tárca ilyesmiről nem tud, nincs ilyen terv napirenden", "nincs ilyen kérelme Gergényi úrnak, és mi nem tervezzük a nyugdíjaztatását", "egyértelmű, hogy szükség van rá azon a poszton" - ezekkel a szavakkal kívánta cáfolni Kondorosi Ferenc a budapesti rendőrfőkapitány távozásának a hírét újságírói kérdésekre.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában ugyanakkor az áll: "egy korábbi megegyezés alapján távozik most Gergényi Péter budapesti főkapitány". A lap szerint ezt Gál Zoltán, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista tagja közölte az Origo hírportállal.

A távirati iroda kedden, magukat megnevezni nem kívánó közigazgatási vezetőkre hivatkozva közölte: várhatóan július 1-jével távozik posztjáról Gergényi Péter. A rendőrfőkapitány az ügyben mindeddig nem nyilatkozott. Kondorosi Ferenc újságírói kérdésre azt is elmondta: egyelőre nem választották ki a május 15-ei hatállyal távozó Jenei Zoltán rendészeti szakállamtitkár utódát.