Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az SZDSZ-hez és a KDNP-hez fordult az MDF Centrum kft-ügyben

MTI
2007.05.10. 18:55

Az MDF elnöke az SZDSZ elnökének írt levelében foglaltakhoz hasonlóan a Kereszténydemokrata Néppárttal is összefogást kezdeményez a fővárosi parkolás szabálytalanságainak felderítése érdekében.

Az MDF korábban levélben kérte fel Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor pártelnököket a vizsgálóbizottság támogatására, akik azonban mindmáig elzárkóztak a válaszadástól.

Az MDF elnöke tudomása szerint korábban a KDNP is kezdeményezett vizsgálatot a fővárosi parkolást övező szabálytalanságok felderítése érdekében, de lépései hasztalannak bizonyultak.

A Figyelő 2007 április végén közölt írása szerint "a Centrum tulajdonosi hátterében úgy tűnik, több politikus is áll. Kupper Andrásnak (Fidesz) azonos nevű nagybátyja 75 százalék fölötti tulajdont szerzett a Centrum Parkoló Kft.-ben, de Somlyódy Csaba szocialista politikus is szerepelt a tulajdonosok között".

A parkolási társaság május 8-án közleményben utasította vissza a hetilapban megjelent cikket és a Magyar Demokrata Fórum megállapításait, egyúttal közölte, hogy pert is fontolgat.