Az SZDSZ-hez és a KDNP-hez fordult az MDF Centrum kft-ügyben

MTI
2007.05.10. 18:55

Az MDF elnöke az SZDSZ elnökének írt levelében foglaltakhoz hasonlóan a Kereszténydemokrata Néppárttal is összefogást kezdeményez a fővárosi parkolás szabálytalanságainak felderítése érdekében.

Az MDF korábban levélben kérte fel Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor pártelnököket a vizsgálóbizottság támogatására, akik azonban mindmáig elzárkóztak a válaszadástól.

Az MDF elnöke tudomása szerint korábban a KDNP is kezdeményezett vizsgálatot a fővárosi parkolást övező szabálytalanságok felderítése érdekében, de lépései hasztalannak bizonyultak.

A Figyelő 2007 április végén közölt írása szerint "a Centrum tulajdonosi hátterében úgy tűnik, több politikus is áll. Kupper Andrásnak (Fidesz) azonos nevű nagybátyja 75 százalék fölötti tulajdont szerzett a Centrum Parkoló Kft.-ben, de Somlyódy Csaba szocialista politikus is szerepelt a tulajdonosok között".

A parkolási társaság május 8-án közleményben utasította vissza a hetilapban megjelent cikket és a Magyar Demokrata Fórum megállapításait, egyúttal közölte, hogy pert is fontolgat.