Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Két pert vesztett a Stop a MIG-ügyben

MTI
2001.11.29. 10:34
A MiG-ügy kapcsán jogerősen sajtópert nyert Demeter Ervin polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a Stop! című internetes újsággal szemben a Fővárosi Bíróságon csütörtökön. A Stop! augusztus 8-án egy informátorra hivatkozva azt közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a honvédségi vadászgép-beszerzés kapcsán korrupciós ügyről szerzett tudomást, és a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre. Demeter Ervin helyreigazítást kezdeményezett, melynek a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon helyt adott.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön kihirdetett másodfokú ítélete jogerőre emelte a PKKB döntését. Kimondta, hogy a Stop! nem tudta bizonyítani vitatott állításait, tehát valótlanul híresztelte, hogy korrupciós ügyről szerzett tudomást az NBH vadászgép-beszerzés kapcsán, illetve, hogy a HM egyik legmagasabb beosztású tagja ellen közvetett bizonyítékok állnak a hivatal rendelkezésére.

A bíróság ugyanebben az ügyben helyreigazításra kötelezte a Stopot a korrupció gyanújába keveredett Homoki János államtitkár keresete kapcsán is. A bíróság megjegyezte, hogy az újság meg sem kísérelte bizonyítani vitatott állításait.