Szilvia
5 °C
16 °C

Egy sörreklám utóélete: a főváros szankcinál?

2002.01.24. 16:41
Határozathozatal nélküli rövid polémiát folytatott a Fővárosi Önkormányzat városképvédelmi bizottsága a Blaha Lujza térnél, a József körút elején korábban a háztatarozásnál jogsértően elhelyezett sörreklám utóéletéről. Az időközben befejeződött renoválást követően a napokban a házra szintén jogellenesen egy olyan feliratot helyeztek el, amelynek tartalma, amellett, hogy valótlan, még személyében is sérti a Városháza illetékes ügyosztályának vezetőjét, illetve a szakbizottságot.

Endrédy István bizottsági elnök (MKDSZ) a vitát összegezve leszögezte, az elfogadhatatlan lenne, hogy a jól érzékelhető külső nyomás miatt változtassanak a közterületi reklámozásra vonatkozó jelenlegi fővárosi szabályozáson. Kifejtette: ezek egyébként ma sem tiltják azt, hogy tatarozásnál a védőhálóra reklámot helyezzenek el. Az azonban külön mérlegelés, engedélyezés kérdése, hogy városképi szempontból a főútvonal mentén milyen tartalmú, méretű reklám jelenhet meg. Egyértelműsödött a képviselők részéről a vitában az is, hogy a társasház jogsértő lépéseit a főváros nem hagyhatja szó nélkül, meg kell tennie a hatályos rendeletekből adódó jogi lépéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?