Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Politikai akciónak tartja a bojkottot a Pannon Rádió

Magyar Hírlap
2002.02.04. 06:23
A Pannon Rádió "politikai felhangú akciónak" tartja, hogy hat zenekar letiltotta számainak bemutatását a MIÉP-hez közel álló adón - adta hírül a Magyar Hírlap. Az Anima Sound System, a Kispál és a Borz, a Másfél, a Nyers, a Pál Utcai Fiúk és a Kimnowak nevű együttesek pénteken jelentették be, hogy így akarnak tiltakozni a Pannon kirekesztő, nyíltan rasszista és antiszemita hangneme ellen. Az együttesek pénteki közleménye azt hangsúlyozta, hogy az akció nem szolgálja semmilyen párt vagy érdekcsoport céljait, mert a letiltásról művészként és egyszerű hallgatóként döntöttek.

A Pannon Rádió közleményt adott ki. Ebben felidézte, hogy interjúműsoraiban több mint félezer neves elismert magyar énekes és zenész vett részt a legkülönbözőbb zenei irányzatok képviseletében. A dalaikat letiltó zenészek azt írták még pénteki nyilatkozatukban, hogy nem szeretnék, ha nevükkel és számaikkal toboroznának közönséget a Pannon Rádió vállalhatatlan közlendőjéhez. A Pannon Rádió erre azzal reagált, hogy az Éjszakai kávéház című zenei műsorban az elmúlt 406 adásnapon, vagyis 1218 órában az említett hat együttes mindössze tízszer szerepelt.