Judit
2 °C
7 °C

Május közepére hívták össze az MSZP pártkongresszusát

MTI
2002.04.27. 17:14
Az MSZP országos választmánya - az elnökség előterjesztése alapján - május 12-re hívta össze a párt kongresszusát, ahol a küldöttek beszámolót kapnak a koalíciós tárgyalások addigi eredményeiről és döntést kell hozniuk a koalíciós megállapodás feltételeiről - jelentette be Jánosi György, a testület elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

Szavai szerint így minden esély megvan arra, hogy teljesüljön Medgyessy Péter ígérete, és május 20-ig lezárulnak a koalíciós tárgyalások az MSZP és az SZDSZ között. Jánosi György elmondta: a választmány értékelte a választás eredményét és a további teendőket is megvitatta.

Hangsúlyozta: a testület elfogadhatatlannak tart minden olyan kezdeményezést, amely megkérdőjelezi a választások eredményét. Ezért arra kérik Mádl Ferenc köztársasági elnököt, vesse latba minden politikai súlyát és tekintélyét az ország békéjének megőrzése, valamint az európai normák szerinti kormányzati átadás-átvétel érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?