Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Péterfalvi: Az érintettek nevét csak beleegyezésükkel hozzák nyilvánosságra

MTI
2002.08.07. 13:09
Az adatvédelmi biztos azt kéri a parlament vizsgálóbizottságaitól, hogy tevékenységük során az alkotmány egészét tekintsék mércének, úgy, hogy az alaptörvényben biztosított alapvető jogok ne szenvedjenek sérelmet a testületek működésének alapjául szolgáló alkotmányos szabályok érvényesülése folytán. Mécs Imre, a rendszerváltozás után hivatalba lépett kormánytagok állambiztonsági múltjával foglalkozó országgyűlési bizottság szabad demokrata elnöke szerdán, sajtótájékoztatón ismertette Péterfalvi Attila ajánlását. Kiemelte: az adatvédelmi biztos többek között felkéri az Országgyűlés vizsgálóbizottságait, hogy az érintettek beleegyezése nélkül ne hozzák nyilvánosságra személyes adataikat.

Mécs Imre szólt arról is, hogy kedden a Történeti Hivatalban és a Nemzetbiztonsági Hivatalban áttekintették az okmányokat, és ennek nyomán a korábban nyilvánosságra került számokhoz képest csökkent az érintettek listája.