Piroska
-1 °C
5 °C

Homoki 20 millióra perli a tv2-t

2001.12.07. 13:50
A MiG-ügy kapcsán 20 millió forintos nem vagyoni kártérítést követel Homoki János kisgazda országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium (HM) politikai államtitkára a tv2 kereskedelmi televíziótól. A tv2 a már helyreigazításra kötelezett stop! internetes újság információi alapján azt állította, hogy Homoki János államtitkár érintett a MiG-ek felújításával kapcsolatos korrupciós ügyben.
A MiG-ügy kapcsán 20 millió forintos nem vagyoni kártérítést követel Homoki János kisgazda országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium (HM) politikai államtitkára a tv2 kereskedelmi televíziótól, abban a személyiségi jogi perben, amely pénteken kezdődött el a Fővárosi Bíróságon (FB).

Két pert vesztett a stop! a MiG-ügyben

A stop! című internetes újság adott hírt először arról, hogy egy, a MiG-ek felújításával kapcsolatos, feltételezett korrupciós ügyben a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) közvetett bizonyítékai vannak a HM egyik legmagasabb rangú vezetője, kisgazda országgyűlési képviselő ellen. A stop! ezzel összefüggésben közölte azt is, hogy Homoki János vagyonbevallásában 50 millió forint készpénz szerepel. A stop! novemberben jogerősen elvesztette a Homoki János és a Nemzetbiztonsági Hivatal által indított két sajtópert, mivel nem tudta bizonyítani állításait. A bíróság az online napilapot helyreigazításra kötelezte.

A tv2 a stop! interneten augusztus 8-án nyilvánosságra hozott információját még aznap kétszer, majd 9-én és 10-én további négy alkalommal tette közzé és kommentálta hírműsoraiban, továbbá bemutatta Homoki János vagyonnyilatkozatát is.

A per márciusban folytatódik

A pénteki tárgyaláson a politikus ügyvédje kérte Homoki személyes meghallgatását, a hírműsorok videofelvételről történő megtekintését és az ügy kapcsán az NBH megkeresését. A Fővárosi Bíróság márciusban folytatja a személyiségi jogi per tárgyalását.