Ez a poszt a következő Percről percre része:

Ügynök a parlamentben

A választási kampány jegyében eltelt hétfői parlamenti ülés sem múlt el ígéret nélkül. Gyurcsány Ferenc elutasította ugyan Orbán Viktornak az évértékelőn felvetett, a tb-járulék tíz százalékos csökkentésére tett javaslatát, viszont meghirdette a Start Plusz és a Start Extra programot.

A két program a a gyesről, gyedről visszatérők, a tartósan munkanélküliek, valamint az ötven év felettiek és a hátrányos helyzetű településen élők elhelyezkedését segítené.

Áder Jánost, a Fidesz vezérszónokát nem hatották meg a miniszterelnök szavai. A Start Extra szerinte visszalépést jelent a most hatályos szabályozáshoz képest. Áder János kitartott Orbán javaslata mellett, és arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy fontolja meg a Fidesz elnökének javaslatát.

A parlamenti vitáról nemcsak a tudósítónk, hanem a filmrendezőnek álcázott Vombat ügynök is jelentett. Az állambiztonságnak továbbítottuk jelentéseinek érdemi részét, Gusztos Péter például zsarolható, Szanyi Tiborra egy nagy kézfejű nőnemű ügynököt kellene állítani, Tölgyessy Péter lecserélte a harmadik köztársaság megalapozásában oly nagy szerepet játszó pulóverét.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem lehet hozzájutni a szocialista párt országos listájához. Az első húsz név ismert, de a többiek sorsa és helye még homályban van. Többször is próbáltuk megszerezni a választmányi ülésen állítólag "csont nélkül" átvitt listát, de nem jutottunk hozzá. A Gyurcsány Ferenc és Hiller István által a legnagyobb titokban összeállított és elfogadtatott névsor egyes vélemények szerint a későbbiekben a képviselők ösztönzésére szolgálhat, abban ugyanis senki nem lehet biztos, hogy a végleges listát megszavazó - két hét múlva összeülő - kongresszus, miként dönt majd. Meglehet, a titokban tartott listán, az utolsó pillanatban még előbbre és hátrább is lehet kerülni.

  • "A hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát, avagy miért csapják be az őriszentpéteri elbocsátott cipőgyári munkásokat?" – kérdezte a fideszes Bebes István.

    „A Vas megyei munkaügyi központ azonnal több intézkedést hozott – válaszolta Csizmár Gábor munkaügyi miniszter. – A szervezet már eddig több mint száz munkavállalási lehetőséget tudott felajánlani.”

    Bebes István a választ nem fogadta el.

    Az Országgyűlés elfogadta.

  • Úgy tűnik, repedezik a parlamenti demokrácia Patyomkin-várának a fala. Az imént megfigyeltem, hogy a Révész Máriusz Fidesz-szóvivővel trécselő Tölgyessy Péter lecserélte a harmadik köztársaság megalapozásában oly nagy szerepet játszó pulóverét. Nem egy esetben ez a nyilván már páncélszerű ruhadarab tartotta össze az ellenzéki oldal egységét a Kerekasztal-tárgyalásokon. Kérem a kollégákat, ellenőrizzék, hogy
    1.) hová tűnt az antik ruhadarab?
    2.) Mi a jelentése az új felsőruházati termék szolid világoskék színéne?
    3.) Megvan-e Vitray Tamás és Lengyel László hasonlóan kultikus, felsőtesre rohadt mellénye?
  • Simon Gábor a "munkaügyet érintő lépések" címmel tett fel "kérdést" Csizmár Gábornak. Hogy miről beszélt, azt nem értettük, a választ nem közvetítjük.
  • Fazekas Mariannát, Halmai Gábort, Ivancsics Imrét, Molnár Miklóst és Szigeti Pétert az Országos Választási Bizottság tagjának, Beregi Zoltánt és Tóth Károlyt a testület póttagjának választotta az Országgyűlés hétfőn. A Ház egyetlen szavazással, 326 igen, egy nem szavazattal és egy tartózkodással döntött a testület tagjairól.
  • Gusztos Péter (SZDSZ) minél több roma származású fiatalt szeretne látni a rendőrség állományán belül. Juhász Gábor belügyi államtitkár szerint a rendőrségi testületben nem tapasztalhatóak rasszista megnyilvánulások. Támogatják a romák képzését és beilleszkedését a rendőri állományba, és pályára irányító tábort, valamint tanfolyamokat szerveznek. Gusztos Péter a választ elfogadta.
  • A véletlen és egy adag Jókai-bableves jóvoltából fülledt, már-már a korszerű, európai értelemben vett szociáldemokrata büroszex irányába mutató jelenet tanúja voltam a büfében. Jött Szanyi "Gazdálkodó" Tibor (MSZP) újlipótvártosi mezőgazdász, Dr Kende Péter legjobb barátja, mellette egy hosszú szőke lány. "Gazdálkodó" egyszer csak oldalt mozdította a törzse mellett lógó kezét és megpróbálta megfogni az oldalán haladó csaj kézfejét. A csaj elhúzta a magáét, erre "Gazdálkodó", pillanatnyi hezitálást követően, átkarolta a vállát, úgy ballagtak tovább. Javaslatom egy nagy kézfejű, nőnemű ügynök bevetése kompromittálási célzattal.
  • A büfé felé tartottam, amikor a lábam előtt porrá zúzódott egy, a mennyezet irányából lefelé zuhanó filmkamera. Kérem, tüzetesen ellenőrizzék, nem dekonspirálódtam-e! A büfében személyes beszivárgás útján megtudtam, hogy Gusztos "Dolce és Gabbana" Péter (SZDSZ) nem egyszerűen barna csíkos nyakkendőt kötött a szürke zakójához, de erre büszke is. Hiller "Pista" István MSZP-s pártelnök viszont látványosan savanyú arccal meredt a majonézes salátájába. Az ülésterembe visszaérve szembesültem azzal, hogy Deutsch-Für Tamás nyakkendő nélkül, viszont nyitott sárga ingben és élveteg mosollyal vezeti az ülést. Biztos a divatbemutatóról álmodozik. Na és mire mondta azt a hevesen gesztikuláló Herényi "Mogyoró" Károly, hogy "az nem jó, hogy fizesse le"? A helyzet zavaros, úgyhogy most elhagyom a helyszínt. Találkozunk a következő priorálás után, reméljük addigra már nem áll ez az épület.
  • Elnézést az alkalmatlankodásért, de egy kör erejéig térjünk vissza a képviselős divatbemutatóra. Ahol ugye kérdés, ki lesz a szocialista férfi.

    Éppen ezen gondolkodtam, amikor egy Mészáros Márta-maszkot viselő nő vagy férfi lépett oda hozzám és Makk Károly legendás kézmozdulatát imitálva egy objektívsapkát formázó szelencét nyújtott át nekem. A szelencében egy felhengerített papírdarabka volt a következő felirattal:

    No de kik lesznek a szép MDF-esek? Vajon igazolható-e az a tézis, hogy minél kisebb egy párt frakciója, annál rondábbak a képviselői?

    Mire feleltem volna, az illető eltűnt. Később azt hallottam a folyosói büfé környékén, hogy Dávid Ibolya valójában egy plasztikai műtét miatt tűnt el. A trécselők viszont határozottan cáfolták, hogy az MDF elnöke lenne az arcátültetett nő.

    Quo vadis parlamenti demokrácia - mormoltam magamban és ezúttal végleg távoztam a Házból.